2014. augusztus 25., hétfő

Nyugodjék békében :'( :'( :'(






Richard Attenborough, a gyermekkorunk kedvenc nagypapáját, a feltámaszott, génmanipulált dinoszauruszokkal teli Jurassic Park megálmodóját, John Hammondot alakító színész vasárnap (2014.08.24) dél körül elhunyt. Minden idők egyik legsikeresebb brit színésze és rendezője 90 évesen húnyt el. Halálának oka egyenlőre nem világos, de ilyen szép életkort látva, szerintem nyugodt körülmények között húnyhatott el.

Egyik legsikeresebb munkásságát az 1982-es, 8 Oscar-t kapott Gandhi-ban tette, viszont rám és valószínűleg az olvasókra is legnagyobb hatást a Jurassic Parkban tette, melyben egy gyermeki módon álmodozó, élettel teli, szerethető gazdag karaktert, John Hammondot alakította, aki hibáiból képes volt okulni és nem egy utálatos figura, mint a könyvben (nem olvastam, de tudomásom szerint Hammond a könyvben utálatosabb)

Kedvenc idézeteim tőle:
"Dr.Grant és kedves dr. Sattler, üdvözli önöket...a Jurassic Park!"

"Hogy én ezt mennyire utálom!"

"Ezek az állatok csak békét kérnek, és nem segítséget! Ha őket a természetre bízva félre állunk, akkor az élet utat tör!"



A Hammondnak a Jurassic Park: az elveszett világban általa bemutatott karakter fejlődése, valamint bátyjának, a természet filmes David Attenborough természetfilmjei döbbentettek rá igazán, hogy mennyire fontos a természet és mennyire kell tisztelni azt!
Az Attenborough fivérek egyik tagjának halálhíre iszonyatosan lesújtó volt, nem vagyok alapjáraton egy érzelgős ember, de eme szavakat most félig könnyes szemekkel tudom csak leírni. Ha David Attenborough is meghal (ISTEN ŐRIZZEN!!!), akkor a világ sokkal üresebb lesz számomra az Attenborough-k nélkül.

Richard Attenborough, nyugodjék békében...

FORRÁS:
BBC



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése