2014. augusztus 11., hétfő

Bízonyiték a Tyrannosaurus csoportos viselkedésére.

Tavaly már beszámoltunk róla, hogy egyértelmű bizonyítékot találtak a Tyrannosaurus vadász létéről és megdőlt a dögevő elmélet, idén viszont talán még fontosabb leletre bukkantak ami igen erős (ám nem perdöntő) bizonyíték a Tyrannosaurus csoportos viselkedésére és vadászatárra.




A Kanadai Peace Region paleontológiai kutatóközponté az érdem. A Richard McCrea vezette csapat a Columbia állam északkeleti részén a vulkáni hamuban öt Tyranosaurus lábnyomot talált mely arra utal, hogy legalább három idősebb példány egymás közelében ugyanabba az irányba és csoportosan vonult.

Megjegyzés: A lábnyomok korát 70 millió évre teszik ami érdekes hisz a Tyrannosaurus becsült megjelenése 68 millió év, tehát lehetséges, hogy más Tyrannosaurida lábnyom, vagy a Tyrannosaurus Rex előbb megjelent mint eddig sejtettük, az is lehet hogy a kormeghatározásnál tévedtek.

További részletek várhatóak a közeljövőben.

Részletek itt. (kisebb pontatlanságok előfordulnak a cikkbe)

3 megjegyzés:

  1. Ez semmit nem bizonyít. Az lábnyomokat hagyó egyedek akár több órás eltéréssel is járhattak arra. Többi kötözködés, Titanlizardé.

    VálaszTörlés
  2. Ooooké...ahogy Bob mondta, ez azt is jelentheti hogy a T.rex hamarabb jelent meg...vagy...ez egy új csúcsragadozó ami akármi lehet. Lehet Tyrannosaurida vagy akár Megaraptorid(bocs ha rosszul írtam le)

    VálaszTörlés
  3. Asszem Megarraptora a helyes, Titanlizardot ráállítottam már, hogy valami megbízhatóbb forrásból szerezzen információt.

    VálaszTörlés