2019. július 28., vasárnap

Path of Titans

Minek nekünk újabb dínós mászkálós játék? Megnézzük mik lesznek a PoT-ban, akkor rájövünk, hogy igen kell. Főleg, ha figyelembe vesszük a The Isle betegeskedését, miből nem biztos, hogy felgyógyul. Az Archotek pedig teljesen más kategória a maga egyszerű, de bájos stílusával.
PoT rendelkezik számos olyan elemmel, mi hiányzik a hasonló játékokból. Mivel még zajlik a pénzgyűjtő kampány, így sok minden képlékeny. Viszont teljesség igénye nélkül vegyük sorra a felhozatalt.
Igen, számos volt The Isle fejlesztő van a készítők közt.



10 különböző ökoszisztéma lesz a játékban. Lesz mód úgy játszani, hogy csak az adott ökoszisztéma tartalmaival (pl. Morrison Formáció), de lesz mód ezeket keverni. Illetve mivel már most sikeres a pénzgyűjtés, így plusz pénzzel plusz tartalmak kerülnek a játékba. Így kicsit furcsa módon, játszható állatként Varanus priscus (megalánia egyszerűen és magyarosan) is bekerül a felhozatalba. Annyira azért nem meglepő, elvégre népszerű állat. No és tervezett a mod támogatás. Ha annyi összeg összejön, akkor elég hamar elég komoly segítőcsomag is lesz a modok készítőinek.
Már biztos a Deatmatch játékmód. Szóval aki sima játékban akar majd szórakozásból öldökölni, annak fejére lehet húzni az alsóneműjét. Révén lesz külön játékmód a vérengzési hajlamaink kiélésére.
Mondjuk számomra furcsa, de a fészkelés és növekedés is plusz pénzes kitűzött cél. Már fix, hogy lesz, de a The Isle egyik elég népszerű elemei ezek a játékmechanikák, így furcsa, hogy itt nem alapvetőnek voltak kezelve. Ellenben itt van fejlődési rendszer, szintlépéssel, képességekkel (sebesség növelés, harapási erő növelés stb.), illetve jószágunk kinézetéhez is így szerezhetünk plusz elemeket. Vannak küldetések, ezek eddig úgy tűnnek, hogy nem mások, mint egyszerűbb feladatok. Bizonyos helyek felkeresései, valami levadászása stb..

Nagy gondot okozó dolog, mikor játszanánk, de a térképen szanaszéjjel vannak a társaink. The Isle esetén a csoport tagoknak akár órák is lehetnek, mire képesek összeverődni. Itt lehetőségünk van teleport/summoning köveket használni, „Waystone” néven futnak. Ezzel a csoporttársunkat magunkhoz lehet hívni.
Ó igen, nem csak csoportba verődhetünk majd, hanem ténylegesen klánokat is alkothatunk, mint egy rendes MMO játékban. Ha ez nem lenne elég, lehet saját otthonunk barlangok képében, miket tudunk bővíteni. Bár… Brachiosaurus ha játszható lesz, akkor elég érdekes lesz, hogy neki mekorka barlangocskája lesz.

Szerverenként 200 játékos lehet és ehhez jönnek hozzá az AI/NPC állatok. Ezek közt a játszható fajok is megtalálhatóak, nem csak „kis” gyíkok és halak. Kezdéskor 10 játszható állat lesz a játékban.
Dinosaur Park Formáció: Daspletosaurus, Lambeosaurus, Struthiomimus, Latenivenatrix, Styracosaurus
Morrison Formáció: Allosaurus, Ceratosaurus, Stegosaurus, Camptosaurus
Elrhaz Formáció: Suchomimus
Pénzgyűjtő kampány alapján számíthatunk ezekre: Anodontosaurus, Amargasaurus, Varanus priscus, Sarcosuchus és még nem jött össze a kitűzött összeg a Microraptor-ra és Tylosaurus-ra, illetve még nem megmutatott, de a homályos kép alapján egy Pterosauria is lesz.

Talán az egyik legfontosabb dolog, hogy PC-n kívül telefonról is tudunk majd játszani, együtt. Nem lesznek a PC és mobil játékosok elszeparálva. Nem rossz ötlet, bár mobilosok egyértelmű hátrányban lesznek. Hiszen kicsi kijelző miatt kevesebb minden látható, főleg, hogy a mozgáshoz a kijelzőt kell tapogatni. Meg előre látok egy problémát. Ha pl. kisebb állatok képesek lesznek a nagyobbakon megmaradni, akkor lehet egy „kis kapu”. Játszik az illető PC-n. Míg mobilon egy kisebb röpképes állattal játszik, ezzel pedig a nagyobb jószág hátán utazik. Amikor szükséges, akkor a kis röpködőt képes felderítőnek használni. Csalás lenne? Meglehet, bár valójában nem különbözik attól sokban, mint ha a kis röpködőt egy barát irányítaná. Mixpack lenne? Rá fogható, de akkor kérem, ezt mondjátok meg az afrikai nyűvágóknak is. Felvethet ez problémákat valóban. Semmi sem tökéletes sosem.

Személy szerint várom és támogattam a játékot. Támogatási opciók közt van olyan mivel 4 példányt lehet beszerezni, olcsóbban, mintha majd külön-külön lennének megvásárolva. Szerintem megéri.
Persze ha az embernek lenének barátai, kikkel megoszthatja…



Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése