2018. április 16., hétfő

Zoo Tycoon



Hány éve is készül eme cikk? Huhú… Be kell valljam, hogy a JWE felkeltette az érdeklődésem. Tehát várom a játékot, állatkert management játéknak jónak ígérkezik. (Már ha dínók nincsenek is benne. :p) PK-ra még várni kell. Mért fontos a ZT1 számomra az ő függvényükben? 2002-es a Dinosaur Digs kiegészítő, ez keltette fel a figyelmemet. És azóta nincs számom olyan őslényes, sőt sima állatkert építős játék ami elérte volna a ZT1 színvonalát. Talán a PK ezt el fogja érni. Talán. De lássuk inkább szerintem minden idők legjobb állatkertes játékát.

FixTv-n mutatták be a Zoo Tycoont, innen ismertem meg. Rögtön megfogott. Amúgy is szeretem a stratégiai játékokat. Állatkert építős dínókkal? Naná hogy kell! Ment is a levél Sonbubunak, az akkori másolt játék dealerünknek. Meg is lett a játék, később meg ingyen adta a második kiegészítőt. Hát igen. Azok a régi szép idők...

Zoo Tycoon egy állatkert manager játék. Igazán élvezetes csak két kiegészítőjével lehet, plusz extra ingyenes hivatalos tartalmaival. No meg a rejtett tartalmainak feloldásának tudatában. Idő és saját állatkert többszöri újrakezdése szükséges, hogy jól belerázódhasson az újonc játékos. Továbbá ott a kampány melynek Dinosaur Digs kiegészítő kampányának kivitele után a játék elérhetővé teszi a Deinosuchust. Szép jutalom.
Ám a játék előnye a szabadon építhető állatkert, maximálisan 500 000 $-ros kezdő tőkével. Jól áttekinthető statisztikák, könnyű kezelőfelület, állataink igényeit is közli a játék. Pici angoltudás szükséges, ám itt is igaz, hogy a számítógépes játékok segítik a nyelvtanulást. Nem mai darab, így talán szinte minden PC-n gond nélkül fut. Én a két monitorommal pl. ablak módban játszok. Az egyik monitoron ablakban fut a játék, a másik monitoron pedig filmet nézek például. Ilyen időigényes játék esetén ez nagyon kényelmes, bár könyvet is olvashatunk mellette. Fél vagy egy órára is magára hagyhatjuk a játékot, ha jól építettük meg az állatkertet nem lesz nagy katasztrófa. Játék mechanikáján is érződik a kor. Átlósan nem lehet kerítést építeni. Vízből is kétféle van. Sima talaj textura és a tengeri állatoknak szánt tank/akvárium. A víz a második részben már jól meg lett oldva, nincs kétféle víz mechanika.

Állatok napi szükségletei mellet a kifutójukkal is foglalkozni kell. Természetesen eredeti élőhelyük mintájára kell berendezni. Bizonyos növényeket pl. jobban kedvel az adott faj, mint más növényeket. Igaz vannak azért logikátlanságok, minthogy az Apatosaurus lombhullató erdőt igényli, az Allosaurus a trópusi esőerdőt, Camptosaurus és a Stegosaurus meg a tűlevelű erdőt. De ezek egy helyen éltek egy időben! Logika.... De legalább a kifutókat nem mi takarítjuk. Mai állatokért sima gondozó a felelős, búvár a tengeri állatokért felel, kihaltakért pedig tudós. Utóbbi ürülékgyűjtési módszere és felszerelése... anó kisgyerekként viccesnek találtam és elgondolkodtam, hogy a mamutoktól felszippantott cucc nem-e a mamut fagyizóba kerül. Gyermeki logika…
Nem érhető el minden azonnal. Fejlesztési programokat kell futtatnunk és várni. Bizonyos dolgok csak X játékbéli hónap elteltével lesznek elérhetőek.

Ami minket érdekelhet az mégis az őslények. Ne várjunk csodát. Maga korához mérten nagyon is korrekt. Tény, a Velociraptor magasabb, mint egy ember, no meg tollatlan. Igaz ekkor az utóbbit nem tudták még. De a Caudipteryx! A Caudipteryx mely a játék előtt nem sokkal lett kihantolva. Na az, akkora mint egy ember. De tollas! Ez dicsérendő. Egyik dínó se vonszolja földön a farkát, igaz Ankylosaurus esetén ez kissé messze van a jótól, ahogy megoldották. Vannak hibák és vannak ama kor hibái. Mint az állva farkára támaszkodó alvó T.rex. És ugye a játék hibái pl., mint az Apatosaurus ahogy kinéz. Ami igazából a Plateosaurus modellje felnagyítva, csak utóbbit ingyenesen letölthető tartalomnak tették be. Dinosaurus repertoár változatos, majdnem minden ág képviselteti magát a családfáról. Plesiosaurus mellé azért egy rövidebb nyakú tengeri hüllő befért volna még. Letölthető tartalom a loch nessi szörny is. Remek, két Plesiosauria… Pterosaurusok pedig csak a ptero házban vannak. E mellé van egy őskétéltű ház is. Mamut, gyapjas orrszarvú Smilodon és egy havasi teknős. Ja mert a Meiolania név ciki? Teknős mely havas helyen és jeges vízben lubickol… mintha valami nem stimmelne ezzel. Nem? Macrauchenia és az óriás lajhár extra letölthető tartalom. Igen Dinosaurusokban választékos a kínálat, minden másban sajnos szegényes. 
No és amit még megjegyeznék, ami saját kis szívmelengető. T. rex hangja ugyan az, mint a Carnivoresben lévő. Carnivores 2 is kedvenc játék és annak idején mikor utána beszereztem a ZT1-et és a T. rex hangja ugyan az volt... amolyan folytonosságot adott.


Igen, erre készüljetek fel.
Igényes jószág.

Általam fontosnak tartott, jó tanácsok, tippek:


Bónusz állatok
Deinosuchus – Dinosaur Digs kampány küldetéseit ki kell vinni és elérhető lesz minden játékunkban. „Super Croc”-ra elnevezve egy kifutót, pedig megvásárolható lesz elvben a küldetések teljesítése nélkül is. (nem tudom, én mindig kivittem a kampányt)
Triceratops – Kifutónak azt a nevet kell adni, hogy „Cretaceous Corral”. Ha ez megvan, akkor Triceratopsot is lehet venni az adott mentésben.
Sellő – Sellő szobrot tegyük be egy tartályba és az szétrobban. Ezután lesz egy sellőnk. Amúgy a sellő mióta állatkertben mutogatható állat? Vagy mi van?
Unikornis – Kifutót nevezzük el „Xanadu”-nak. Így már vásárolható unikornis.

Éterem
Mesterséges intelligencia gyászos. Ezért éttermeket kell építeni. Nem külön büfés bódékat és illemhelyeket. Éteremben mind enni, inni, slozizni és piheni tudnak az emberek így teljes csíkkal hagyják azt el. Míg ha csak büfés standnál vesznek kaját, utána olyan retardált idióták, hogy se piát nem vesznek, de még WC-re se mennek el. Majd csak később. De moráljuk leromlik, mert nem tudtak könnyíteni magukon és naná hogy mi leszünk a hibásak, mert nem volt képes elmenni WC-re, mert 50%-nál megy WC-re de éppen csak 51%-on volt. Ez tömegesen történik, akkor az állatkertbe kevesebb látogató jön, mert nem jó a kiszolgálás… Tehát éttermek nem büfés standok.

Sok kaki -> Hányósor
Ha túl sok ürülék van a kifutókban, bekövetkezhet az, hogy valaki elhányja magát a látogatók közül. Nekem már olyan is volt, hogy minimum két tucat vagy több ember egy sorban rókázott. Gondozókat megfelelően kell elosztani és nem szabad túl sok állatot tartani, hogy ne legyen túl sok ürülék. (Meg persze hely hiány.) Kifutóban lévő túl sok kaksi pedig az állatoknak sem egészséges.

Komposztáló
Az akváriumok tisztító berendezései által kiszűrt cucc nem kerül ide. De a minden más, amit a gondozók/tudósok szednek össze az idekerül és pénzzé alakul… Csak egy komposztálót ajánlott építeni. Nincs kapacitás limit, több építése felesleges.

Süllyesztés
Nagy ősjószágaink az acél- és kőkerítést is könnyedén áttörik. Nem lacafacáznak. Azonnal megindulnak és átrohannak rajta. Ezért van elektromos kerítés. Ez visszatartja őket, addig míg el nem romlik, na akkor kitörnek azonnal. Addig is véletlenszerűen azért megostromolgatják a kerítést. Mitől persze az állat morálja lemegy, és ha annyira lemegy, akkor bizony elkezdi összezúzogatni a növényeket, minek hála romlik az általa igényelt környezet. Végül bepöccen, mert nem megfelelő a kifutója, ezért elkezd ismételten zúzni.
Éppen ezért, lényegében tökmindegy milyen kerítés használunk. Kerítés építésnél a kerítés melletti négyzet leendő kifutón kívül legyen. Ezután a kerítésen belüli részt két szinttel süllyesszük le. Tökmindegy, hogy X-Y állat elég nagy lenne a valóságban, hogy kimásszon innen, itt nem tud. Így T. rex is tartható fél méter magas, két madzagos kerítés mögött. Ugye milyen cuki? Pont szájmagasságban vannak a látogatók, de tök mindegy… Így soha nem törnek ki és moráljuk se romlik, mert megrázza őket a 10 000 volt.


Sárga téglaút
Egy kifutóba helyez egy oroszlánt, egy bengáli tigrist és egy grizzly medvét. Úgy fél perc is lehet mire a „Yellow Brick Path” megjelenik a többi út közt. Ez után az állatokat eladhatjuk, vagy megfelelő kifutóba tehetjük. Sajnos, mindig újra el kell ezt játszani, ahányszor betöltjük a mentést. 

Állatok népszerűsége

Nem igazán sikerült rájönnöm, hogy mi milyen népszerűségi rátával bír. Eleve, minden egyes látogatónak megvan a maga kedvenc jószága. Illetve, ahányszor elkezdtem állatkertet építeni mindig volt eltérés, hogy most melyik állathoz mennyi ember megy el. Ezzel vannak kis gondok, mert ha az állatkert egy részén koncentrálódik a legtöbb látogató, akkor a többi részen lévő üzletek veszteségesek lesznek a kis forgalom miatt. Ahol meg koncentrálódnak az emberek, ott meg a túlzsúfoltság jelent gondot. Illetve állatja válogatja mennyi bámészkodó embert képes elviselni.
Deinosuchus népszerűbb, mint a T.rex. Ezt észrevettem. Az egyszarvú alapvetően nem vonz sok látogatót, de egy egyszarvú csikó már igen. Lesz szó modokról, van egészen jó Sarcosuchus mod. Mért fontos ez? Két „óriás őskrokodilt” (nem véletlen az idézőjel), ha egymástól elég messze helyezzük el az állatkertben, akkor a látogatók egyiktől a másikig mennek. Így kicsit lehet taktikázni.

Csítek, vagy mégse annyira
Azért érdekes hogy a cheatek közé sorolják a különböző weboldalakon azt hogy pl. Triceratopsunk lehessen, révén ennek más megoldása nincs. Nem sorolok fel minden cheatet, kettőt viszont kiemelnék, mely szükséges lehet, ha az állatkertünk inkább dizájnosra, mintsem profitorientáltra akarjuk készíteni:
„Microsoft”-ra, ha elnevezünk egy kifutót, akkor dupla annyi adományt kapnak a kifutók.
„Blue Fang”-re, ha elnevezünk egy kifutót, akkor a látogatók dupla annyit fognak fizetni. Ami ugye négyszeres eleve. Mikor vásárol egy látogató, akkor az általunk beállított összeg kétszeresét fogja költeni eleve, így viszont négyszeresét.

További cheatek eme weboldalon megtalálhatóak.

Letölthető tartalmak, modok: 

Mai napig él a játék főmenüjében a bónusz tartalmak letöltése. Nos, nekem legalább 15 éves másolt CD-n van meg a játék. Engedte 10 éve és most is engedte ezek letöltését. De van hivatalos tartalom, amit csak a már megszűnt hivatalos oldalról lehetett letölteni. Pl. Gallimimus. Nos, nekem még megvan. :p
Na jó… bizonyos formában még elérhető eme weboldal. Tény van ami már nem tölthető le… de a galli igen.

A manuálisan letöltött tartalmakkal mit kell kezdeni?
Néhány speciális kivételtől eltekintve a játék főkönyvtárában az „Updates” mappába kell őket behelyezni. Ennyi.



Oldalak miket érdemes átböngészni:
http://zootekphoenix.com/forums/                            Csak ajánlani tudom, mai napig frissül és a fórumban is van élet. Tény, hogy a regisztrációm hitelesítése után jó pár napba tellett míg a letöltések részét böngészhettem. Megéri.




Általam ajánlott modok:
Tek Arcade – Egy játékterem alacsony fenntartási költséggel.
Zoological Museum – Impozáns nagy épület, ajándékbolt funkciót tölt be. Ami a legfontosabb, hogy más épületektől eltérően bármikor máshova lehet tenni.
Bush-Tucka Restaurant – Étterem, más éttermekhez képest kicsi területtel.
Deep Sea Resturant – Úgyszintén kis alapterület és vízre is rakható.
Egyptian Restaurants – Egy piramis ami étterem.
Refreshment Machine – Ez az automata kiváltja a játékban lévő két másikat. Látogatók egyszerre tudják belőle az éhségüket és szomjúságukat csillapítani. Nagyon hatékony.
Thai Cuisine – Animatronikus színház átalakítva étteremmé. Szerintem nem rossz.
Tropic Shoppe – Akváriumi halakat lehet itt venni. Bár megkérdőjelezhető, hogy az ember megveszi a halat és még több órát lófrál az állatkertben.
Hamtaro Shop – Mért töltöttem le? Anime hörcsögökkel. Kell ennél nagyobb agymenés? (Egy részt sem láttam.) Amúgy ajándékbolt funkciót tölt be.
Brick Buildings – Egy épület pakk. Ebből én csak három épületet használok: Zoology Education Center, Animal Adoption and Education Center és Zoo Information Center. Ezek ajándékbolt funkciót töltenek be.
Invisible Fence – Láthatatlan kerítés. Nem teljesen igaz, ha jobban megfigyeljük néhány pixelből álló pontok jelzik a kerítést. Mire jó azon kívül, mintha nem is lenne kerítés/fal? Ha két kifutót elkülönítő kerítés ez, akkor olyan mintha egy kifutó lenne. Pl. Camptosaurus, Stegosaurus és Kentrosaurus megférnek egymás mellet és az igényeik sem térnek el nagyon. Ellenben Lambeosaurus nekimegy mindhárom fajnak. Láthatatlan kerítéssel megadható az illúzió, hogy egy kifutóban vannak.

Jurassic World kajakos jelenete ZT1 köntösben. Láthatatlan kerítésnek hála.

Bones – Csontok, kőként funkcionálnak. Sok állatnak jó, kifutó dekorálásra jó leginkább.
Aldabra Giant Tortoise – Aldabrai óriásteknős. Elég igényes mod, csak ajánlani tudom.
Moschops – Carnivores 2-ből átemelve.
Protoceratops – Kitűnő példája a tucatnyi vagy több száz igénytelen ZT1 modnak. Tehát meglévő állatot vagy annak fiatal változatát fogni, átszínezni és kész is az új faj. Ez annyiban kivételes számomra, hogy a fiatal Styracosaurus esetén nehéz eldönteni amúgy, hogy az akarna lenni, így az kicsit más színnel és sivatagba téve még elfogadható eme játéknál Protoceratopsnak. (Rendes Protoceratopsnak jobban örülnék, az tény.)
Thylacine - Erszényes farkas képe ne tévesszen meg senkit. A játékban elég jól néz ki, igényes modok egyik mintapéldánya. Mellesleg bal oldalt látható még jó pár jószág. Ezek közül én az óriás tatut használom még.
No Grass, Please! – Nagyon igényes mod ami nincs befejezve és sajnos nagy eséllyel nem is lesz. Pedig mint látható, az állatok új kinézetet kaptak volna, Jurassic Park épületek is lettek volna. Amit a letölthető verzió tartalmaz:
* Új paleo növények.
* Sztyeppei bölény és tarpán. Élőhely igényük egyezik a mamutokéval és gyapjas orrszarvúakéval.
* Alapjáték és hivatalos plusz őslény fajok környezetigénye valósághű. Pl. Camptosaurus, Stegosaurus és Apatosaurus igényei egyeznek.
* Styracosaurus és Lambeosaurus tartható együtt, nem nyírják ki egymást.
* Crystal Palace Park néhány szobra.
* Külön lehet itt letölteni a „Bigger Triceratops Patch”-et. Nagyobbá teszi a Triceratopsot. Tény, hogy alapvetően jó a mérete, de más dínók pedig irreálisan nagyok hozzá képest.
HENDRIX aláírásában a „My ZT1 Creations” vagy kattints ide – Sarcosuchus, Pachycephalosaurus (JPOG), Koolasuchus (WWD), Incisivosaurus (PP) és pézsmatulok. Lehetséges, hogy fog még készíteni állatokat. Némely állatnál lehetnek bugok, pl. koola esetén, ha nem sima vízben van, hanem medencében akkor víz alatti úszásnál is ama animáció lehet, mintha sima víz felszínén úszna. Pár ilyen bugocskát leszámítva első osztályúnak mondhatom. (És megjegyezném, hogy ha minden igaz, ő csinálta a Prehistoric Kingdomhoz a flamingó Gallimimus skint. Érdemes odafigyelni reá.)

Borsato Project – Vagy ha a link nem él akkor kattints ide. – Borsatonak van még hova fejlődnie. Van olyan állata, ami szerintem ronda, és van olyan ami baromi jó. Ízlések és pofonok. Érdemes oda figyelni rá.


LANG fájlok
Érdemes a modoknál elolvasni az információkat, mert bizonyos modokhoz szükségesek LANG fájlok. Ezek nélkül általában az állatoknak/épületeknek nincs nevük, nincs leírásuk, de működnek. Ritkább esetben nem jelennek meg a játékban ezek nélkül. A modok leírásaiban fel szokták tüntetni, hogy kell-e LANG fájl és hol tölthető le. Ezeket a fájlokat simán csak a főkönyvtárba kell berakni.


Nagyobb állatkert
Ok, tehát ez kicsit bonyolultabb lesz. Nem lehet letölteni még nagyobb állatkerteket, de egy módon ki tudjuk tolni a meglévő térképeken az állatkertünk határait.
Zoo Admin Map Editor – Letöltjük és a többi mondhoz betesszük.
Elérhető lesz pár extra objektum. FONTOS! Hiába tudsz nulla költséggel így te magad lerakni élelmet az állatoknak, NEM FOGNAK ENNI BELŐLE!
1, Töröld az állatkert kapuját.
2, Mentsd el a játékot és lépj ki.
3, Töltsd be a mentést. Most már törölni tudsz minden objektumot, még a kerítésen túlról is.
4, Új állatkertkerítést tudsz felhúzni, így kitolva a később beépíthető határokat.
5, Húzd fel az új határokat és rakd le a belépő kaput. Ha egyetlen egy kerítés egységnyi hely is kimarad, akkor buggolni fog az egész és nem tudsz majd építeni.
6, Kerítést ne húzd fel közvetlenül a térkép szélére! Minimum 1-2 egységnyi helyet hagyj ki! (Még így is buggolhat később)
7, Ha felhúztad az új határokat és leraktad a belépőkaput, akkor mentsd el. Töröld a modot az Updates mappából. (Célszerű törölni. Játékélmény meg véletlen törlöd a belépőkaput stb. okok miatt.)

Bugok
Sajnos nem lehet egynél több belépő kaput lerakni. Mármint lehet, de mindig a legutoljára letettnek a helyén fognak a látogatók belépni az állatkertbe.
Pontosan nem tudom hány egység helyet kell kihagyni a térkép szélétől az új állatkertfal felhúzásánál. Nálam van olyan bug, hogy ha közvetlenül a fal mellé (nincs ki hagyva egy egységnyi hely sem) húzok egy kerítést, akkor a játék össze fog omlani. A kerítések egy játékbéli év (egy óra) elteltével elkezdenek tönkremenni, ugye karban kell őket tartani. Igen ám, de ha egy ilyen állatkertfal mellé közvetlenül húzott kerítés megy tönkre, akkor a játék crashel.

zoo.ini
Főkönyvtárban a zoo.ini-ben van pár dolog mit át tudunk írni.
MSMaxCash = 500000 – Ezt ha átírjuk, akkor megváltoztathatjuk a maximálisan beállítható kezdő tőkét. Van fölötte nem sokkal egy másik hasonló sor. (MSStartingCash) Az azaz érték amire a játékban legutoljára beállítottuk ama összeget.

Játékban maximálisan 1000+ egykét ember lehet az állatkertben. Ezt ki tudjuk tolni.

„startedDinoTutorial=1
startedAquaTutorial=1
lastWindowX=147
lastWindowY=133

[scenario]
tutorial=0
ba=0
bb=0”

Keressük meg ezt a részt, igazából a pénz átírásos alatt van pár sorral. Alábbi dolgot szerkesszük bele:

„startedDinoTutorial=1
startedAquaTutorial=1
lastWindowX=147
lastWindowY=133

[ai]
maxGuests=3000

[scenario]
tutorial=0
ba=0
bb=0”

Tehát az
„[ai]
maxGuests=3000” – kell beleírnunk. A 3000 átírható más számra is. Ennyi látogató jöhet be maximálisan így.

Mondanom sem kell remélem, hogy biztonsági mentést célszerű tenni a fájlból. Továbbá egy plusz sorköz, vagy vessző pedig crasheléshez vezethet.



Játsz bárhonnan az állatkerteddel
Kipróbáltam, működik. Dropboxon tárolt mentésekkel lehet játszani két külön gépen is akár. Hiszen mentésnél és betöltésnél lehet tallózni a gépen és a drobxunkon is. Egyetlen buktató az lehet, hogy ha modokkal játszunk. Akkor ugyan azoknak a modoknak meg kell lennie a különböző gépeken.



Összegzés

Több mint 15 éves játék és szerintem még mindig ő áll az első helyen állatkert építős játékok terén. Plusz mivel mai napig készítenek hozzá új dolgokat a rajongók, így bizony én még akár 15 évet adnék még a játéknak.
Természetesen egy felújított változatnak örülnék legjobban. Reális őslényekkel. Persze ez egy dolog, igazán jó akkor lenne, ha eme változathoz jönnének eztán még modok.
Ami számomra tényleg mai napig élvezhetővé teszi a játékot az letisztult könnyen áttekinthető statisztikák, bevételek stb. Eme opció a JPOG, ZT2 esetén is használhatatlan én számomra.





Oké… nem akarok róla külön cikket…




A bűvöletlen második rész


Isten látja lelkem, hogy baromi sok időt szántam modok összehalászására, hogy a játék ne legyen ilyen gyerekes. Építési rendszer rendben van, környezet jól alakítható. Kiegészítőkkel sok új dolgot kapott a játék. Lehet jeep túrát építeni… adja magát az első Jurassic Park…
Ó Istenem, ezzel grafikával az őslények… de szerencsére vannak nagyon jó modok. De az egész nem áll rendesen össze. A legfőbb baj, pedig, hogy nincs rendes szabadjáték. Vagy minden ingyen van és nincsenek kötöttségek, vagy teljesítsél retardáltabbnál retardáltabb küldetéseket. Őslény parkot akarok építeni, akkor mi rákért legyen belugám!? És persze nem tudunk mindig minden állatra szert tenni. „aktuálisan” van mit tudunk venni. Nagyobb őslények árai irreálisak, ahhoz mérten, hogy mennyi bevétel jön az állatkertből. Na és persze pár év alatt elpatkolnak, mert játék és játék mechanika miatt rövid életűek az állatok. Az árakat se tudjuk beállítani. Három opció van, hogy olcsó, mérsékelt és drága. Első részben negyed dolláronként tudtuk variálni.
Ha nem adoptáljuk az őslényeket, akkor a beszerzés menete, hogy az állatkert területén kiásatatjuk a maradványaikat paleontológusokkal vagy mi rohangászunk, mint mérgezett egerek a kiürülő spejzban. Ezután össze kell rakni a maradványt egy egyszerű puzzle játékban. Utána quicktime event keretében kell gombokat nyomogatnunk, hogy le legyen klónozva az állat. Ha pedig felét elrontjuk, akkor egy T.rex-ből lesz egy mókus, vagy más kis szőrmók. Persze állatonként kell majd gombokat nyomogatnunk. Meh! Ősemlősök most változatosabbak, de a dínók változatossága szégyenletes. Van három raptor, két Stegosauria és két Ceratopsia, három „egyéb” Theropoda (ami nem madár) és Ankylosaurus. Ennyi. Nincs Sauropoda, nincs Ornithopoda.
Gyerekes grafika, gyerekes játékmenet, ami gyerekként is idegesítő volt már. Mesterséges intelligencia helyenként közelebb áll egy halott kavicséhoz, mint egy élő moszathoz. Ez leginkább az útvonaltervezésben érhető tetten. Van Dinosaurus elfogó csapat. Csak milyen kár, hogy beragadnak a WC-be.
Évek folyamán próbálkoztam modok összeválogatásával, ezekkel el lehet lenni, de sosem sikerült összehozni, hogy azt mondjam: Na ez így már jó. – Az itt látható két képeken lévő két állat is ilyen modból származik.

ZT2 moddal kapcsolatban egy kis történetet megosztok így a végére. Szerkesztőkkel skypon beszélgettünk és video megosztásban mutattam meg milyen modok vannak. Gondoltam poénból lerakok egy csomó leminget. AZONNAL belefutottak a legközelebbi vízbe, pár perc múlva pedig vízbe fullasztotta magát az összes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése