2015. január 2., péntek

Dinoszaurusz Enciklopédia - Avagy: így nézzünk hülyének mindenkit és húzzuk le a pénzüket!



Ó én balga hülye taknyos kis kölyök még akkor… én ma büntetésből venném ezt gyerekemnek, ha lenne. Én meg ezért rágtam a szüleim fülét, hogy vegyék meg nekem. Meg kaptam karácsonyra, de boldog is voltam.
Így kell átverni egy kis gyereket, hogy boldog is legyen. Igazából nem átverés. Szimplán az egyszerű laikus emberek hozzá nem értése. Nem értenek egy témához az nem bűn. Nem veszik észre, hogy átverik őket… az már nem jó. Ám vannak azért olyan ostoba emberek, kik még az őket átverő érdekeltségeket védik. Ám erről egy másik cikkben.
Mi is ez az enciklopédia? Nézzük is mért utálom.

Ez egy ismeretterjesztő enciklopédiában! De mi a göthös térden moleszterált Boa constrictor ez?
Aha… Se nem jura, se nem dínó. Felső triász és ez egy Dinosauriformes, vagyis még nem minősül Dinosaurusnak, de nagyon közeli rokon. – Tény és való, hogy amikor ezt a valamit kiadták, akkor lehet még Dinosaurusnak sorolták be, meg a kort is elnézhették annak idején. DE EZ NEM MENTSÉG ERRE A... DIGITÁLISAN FELJAVÍTOTT NÉGY ÉVES GYEREK RAJZRA!

Apokalipszis négy lovasának használt WC papírjára! Ez a fej! Meg az én hülye fejem, hogy ez nekem tetszett annak idején.
Hogy néz ki szegény T.rex? Meg az a nyelv és száj. Fogak közül jó párnak árnyéka sincs. Alsó állkapcsot egy vékony hártya köti a felsőhöz. Meg az a nyak... T.rex szemei előre néztek kisebb volt a látómezeje, mint egy embernek. Erre ennek itt... mint egy lónak.
Nem emlékszem már, hogy mik voltak a dobozkában. Ma már csak ennyi van belőle. TV2... akkoriban még volt rajta minőség. Eme kiadvány indította el őket a lejtőn? Ez egy előjel volt? Mindenesetre a hátoldal se gusztusosabb. Sőt. Marketingből is egyes a kiadóéknak. Ugyanis a fentebbi Saltopus szerepel rajta. Vásárló legalább látja, milyen a minősége. Az emberek többsége nem ért a témához és megveszi a gyereknek. Itt a gond. – Persze nem az a megoldás, hogy most mindenki kívülről fújja az őslénytant. Egyszerűen kontrolálni kéne az ilyen termékeket egyenest Szibériába, ahol fűtőanyagként végzik.
Azért lássunk pár példát eme remekműből.

Az még mindig Dilophosaurus.
 
Ez egy Pisanosaurus szeretne lenni... AZOK A FOGAK!!!
 Albertosaurus három ujjal a mellső lábain és Jurassic Park féle T.rex fióka fejjel...
 
Azok a gumicsizma lábak!
 
Egyik lába hosszabb, mint a másik... 
Neki is... no meg a nyaka...


 

És el is érkeztünk a zsugorfólia egy alfajtájához, a patkányfarokhoz. Patkányfarok az, amikor az őslényábrázolásban a farok úgy nő ki a hátsóból, mint a patkányok vagy egerek farka a hátsófertájukból. Nagy hátsóból vékonyka farkinca. Parasaurolophus esetén ez látványosan rossz. Révén a fenti Parasaurolophus képen lévő farok sokkal vékonyabb, mint lennie szabadna. Révén a faj farok csigolyáinak nyúlványai sokkal hosszabbak, mint amilyen vaskoska a para farka a képen.

Az enciklopédia számos hibában szenved. Konkrétan tűzre az összes... ez lenne a jó. – Sajnos ez nem kivitelezhető.
Számos hiba fakad abból, hogy ez már régen készült. Akkor másképpen gondolták még a szakemberek is. Sőt a Dromiceimimus még érvényes faj/genus eme enciklopédiában, ma már érvénytelenítették. Felesleges időhúzás az olvasása. A hideg- vagy melegvérűség cikkelye feleslegesen vesz el perceket az ember életéből. Konkrétan nem magyaráz és nem indokol meg semmit. Konkrétan semmiről sem ír. Talán ez talán az volt. Ennyi.
Az enciklopédia részletes információkat ígér. Nem kapjuk meg. Példa:


Albertosaurus

Lelőhely: Észak-Amerika

Névadó: Osborn, 1905

Leírás: Mint minden húsevő dinosaurus, az Albertosaurus is két lábon járt, nagy koponyája volt, erős farka és nagyon éles fogai. Bár kisebb volt, mint a félelmetes unokaöccse, a Tyrannosaurus Rex, az Albertosaurus is mintegy 8 méter hosszú volt és több mint 3 méter magas. Az Albertosaurus a Kréta időszak vége felé élt, és mintegy 65 millió évvel ezelőtt halt ki.

Ez lenne a részletes információ. Ha ez nem lenne elég, akkor a debilizmus ne továbbja! A mi is ez itt?

 


Pontosan! Ezt a patkányfaroknyi (értitek… patkányfaroknyi…) semmitmondó hablatyot ki lehet nyomtatni! De egyszerre csak egyet. Alig papír pazarlás.
Zsugorfólia, patkányfarok, semmitmondó leírások, pár soros ismertetők, mik semmit nem mondanak el, egyéb hibák, mint a rossz kép behozatala. Ja igen, ezért pénzt kellet adni. Ezt mondtam már?
Hogy is értékelhetném eme… vackot? Hát így:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése