2018. december 3., hétfő

Jurassic World rövid szösszenet


Nem lesz ez hosszú cikk, csak egy észrevétel, amiről én sehol nem olvastam még… pedig igenis érdekes. Jurassic World-ben Wu laborjában lévő gerincoszlopok a tartályokban. Még mindig nem jöttünk rá mik is akarnának lenni… Discordon már kibeszéltük de, tény, hogy megér egy bejegyzést ez a rövid észrevétel.


Az ott egy emberi gerincoszlop. Mármint nem teljesen emberi, de egyértelműen nagyon hasonló. Elnézve a másik három tartályban lévő gerincoszlopokat, illetve az egyiknek mintha bordái is lennének, a másiknak megnyúlt kinövései, ezért így eléggé zavarossá válik az egész. Szóval mik ezek a gerincek? Ezek leklónozott élőlényből vannak? Vagy csak a gerincet „klónozták le”? (Donorszervek klónozása, mikor csak az adott szervet hozzák létre.)


Határozottan emberi jellegzetességekkel megáldott gerincoszlop az ott. Tehát ha az Indominusban nincs is ember DNS, ember hibridet mégis kaptunk a gerincek képében? Írtam egy cikket, hogy nem érdemes foglalkozni a JW filmek lore dolgaival mert úgy retkonolgatják a dolgokat hogy… 
Tudtátok, hogy már az első JW film parkjában volt Dreadnoughtus? Ott van a filmben egy kivetítőn. Mégis a film, illetve a park listáján nem szerepel. JWFK listáján sem szerepel. Csak a hűtőtáskában van ott a DNS-se. De ugyanígy semmilyen listán nem szerepel a Teratophoneus és a Peloroplites. Előbbi tetemét láthatjuk a filmben is pár másodpercig, utóbbi állat tetemének jelenete filmbe nem került be, de trailerben látható.


Felvetül a kérdés, hogy a háttér lore és díszletkészítőkkel mennyire volt naprakész a kommunikáció? Arról gondolom mindenki lemaradt, hogy volt „kis” felháborodás még az első Jurassic World megjelenése előtt, hogy olyan képeket/ábrázolásokat használtak fel a film díszleteihez és vírusmarketingjeihez, amiknek az alkotóit meg sem kérdezték, hogy használhatják-e.
De kicsit hasonló a JWFK esetén a kitömött Diplodocus fiókás dioráma háttere. Walking with Dinosaur féle Diplodocusok vannak ott. Akkor most a Jurassic világában, létezik WWD? Abban a világban, ahol az emberek azt hiszik, hogy az InGen féle mutánshibridizé T. rex-nek nevezett izé a valódi T. rex, ott a WWD egy totálisan más ábrázolást mutat?
Ebből kiindulva, a gerincoszlopok lehet, hogy „kellettek valamihez” és gyorsan összedobtak valamit, vagy máshol használt kellékeket poroltak le, esetleg alakítottak át.



Igen, a Facebook oldalon már meg lett említve, a Lockwood birtokon lévő kis múzeum. Az ott lévő „szobrok”, a jelenlegi „lore” szerint (amit úgy is retkonolnak még hatszor), azok bizony az InGen legelső leklónozott állatai. Esélyes, hogy a csontvázak is valódi csontvázak.

Ez mit is jelent? Csak az új állatokat nézzük.
Agujaceratops-ként hivatkoznak arra a koponyára ami a LVL40-s Triceratops a Jurassic World The Game-ből… oké, köze nincs az Agujaceratops-hoz. Tudjuk be az első érdekesen sikerült Triceratops egyednek.
Van itt még akkor ezek szerint kitömött Concavenator, két Diplodocus fióka. JWFK megérdemel egy tarkón vágást, hogy a Stygimoloch külön genus és nem fiatal Pachycephalosaurus, de melléjük jön még a Dracorex is kitömve… meh. Kosmoceratops van nekünk csontvázként Protoceratops-szal egyetemben. Láthatunk egy Smilodon koponyát is, a helyzet az, hogy a legelső filmben láttunk plüss Smilodont, tehát már az első parkban készülhettek ősemlősök bemutatására… Ja és van egy kitömött Dimetrodon is.
Lényeg viszont a Mononykus, mely esetén egy angol YouTube lore kamatyolós videóban azt mondta az illető, hogy „feather like quill”. Magyarul: tollszerű tollszár. TAPS! Ez a németjuhász, milyen kutyaszerű! Egyik cikkemben már érintettem eme quill-os maszatolásos dolgot.


Cikk eredetileg a gerincoszlopos dolog miatt íródott, de még hozzá toldottam ezt az infót, amiről lehet sokan nem tudnak. Tehát, hogy azok a filmben nem szobrok voltak történet szerint, hanem kitömött állatok.



Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése