2018. szeptember 5., szerda

JWE vs. PK, önfeladó JWE?


Clickbait cím! Mondjuk annyira nem. Alább megtudhatjuk mért is. Ám elsőre szeretném megragadni az alkalmat, a Discord csoportunk spamelésére. Őszintén megvallva nem számítottunk ilyen "sikerre". Vagyunk páran és pár olvasó egészen aktív, sőt voiceon (élőbeszéd) is egészen jól el tudunk társalogni. Sőt még Titanlizard is aktív, gyártja a „Discord exkluzív” tartalmakat. Van külön kis szoba, ahol érdekességeket oszt meg. Szeretettel várunk mindenkit!
Ám akkor a cikk lényege…


Jurassic Park Advanced Operation Genesis
Megőszülök, mire kijön, ám a készítők már elég sok letölthető extra állatot adtak nekünk. Tény, jó pár nem kompatibilis a másikkal, így muszáj pár esetben dönteni, pl. reális Stegosaurus kinézet és Brontosaurus/Camptosaurus (ami Uteodon, de mindegy) közt.

Jelenlegi állat felhozatal, letöltési pakkok szerint:

  • Stegosaurus reális kinézet és Stokesosaurus
  • Kentrosaurus reális kinézet és Nemegtosaurus
  • Carnotaurus - Eredetileg egy pakk volt a Polacanthus-szal, de a carnot átvariálták reálisabbra, de a polát már kihagyták ezért a régi „giga-carno”-t használom.
  • Reális Velociraptor, Deinonychus és Austroraptor
  • Majungasaurus és Rapetosaurus
  • Utahraptor és Aepyornis
  • Sinraptor
  • Elephantosaurus
  • Thecodontosaurus és Plateosaurus
  • Brontosaurus és Camptosaurus – campto igazából a régebbi Uteodon modelljük.
  • Őstulok, a sima tehén helyett.

Pontos lista nincs, hogy a JPAOG-ban mi lesz. Készítők is folyamatosan variálnak. JPOG modder Discordon 40-re lőtték be a várható fajok számát. A már letölthető állatok közül nem mind lesz benne a modban


JPOG: The Original One
Tucat JPOG modok közt még ez az ami szerintem figyelmet érdemel. Míg a JPAOG reális (jó, vannak azért hibák) őslényeket vonultat fel, addig eme mod megmarad az alapjáték grafikáján és stílusán. Vagyis anatómiailag pontatlan dínók. Ellenben aki rajongója a játéknak, az ezen át fog tudni lendülni, révén egy bővített „vanilla” játékot kapunk. JPAOG mellet számomra még ez nagyon várós. 


JWE 
Kicsit hatásvadász cím, de ha a készítők nem kaparják össze magukat, akkor nem csak a népharag söpri el őket. Történt ugyanis, hogy kb. másfél hónapja bejelentették, hogy hétvégén nagy bejelentés lesz. Hétvégén bejelentették, hogy jövő héten nagy bejelentés lesz. Aztán semmi. Végül Augusztus végén egy stream keretében bejelentették a „nagy” 1.4-t. Hát… erőltetett volt a stream, főleg, hogy ennek az izének ilyen nagy hírverést csináltak, hogy ők most mekkora nagy akármik is, hogy…
Spinosaurus, Ceratosaurus, Tyrannosaurus és Giganotosaurus testméretét „javítják”. Erre ennyit kellet várni? Lehet mostantól nézelődni a kerítésre rakható nézelődőből. Aha… 2003-as JPOG színvonalát szép lassan elérjük? Tény, hotelből, kilátóból is lehet nézelődni már.
Na és, mi a nagy hatalmas „fjúcsőr”? Nagyobb beépíthető terület? Normális játékmód, retardált küldetések és repuzás nélkül? Nem. Még többféle retardált küldetés. Túl kevés a tartalom a játékban? Akkor lesz plusz tartalom tényleges tartalom hozzáadása nélkül. Challenge Mode! Játszd ugyanazt, nehezebben és egye-kutya kapsz pár plusz skint. Najó, sandbox módon is variáltak kicsit. Pl. beállítható, hogy ne legyen a dínók élettartama limitálva.
Csak megjegyzem, hogy ezek képmanipulációk (photoshop), nem több. A készítő fel is háborodott, hogy clickbait-nek használják fel a képeit egyesek. Képei jól megmutatják, hogy pár plusz állattal, mennyivel lenne változatosabb a játék "dínó" felhozatala. De nem… nesze cselendzshárdkorlegendarykvesztforepiklootskins.

Nem illik bele... aha...
1.4-gyel kapcsolatban vegyesek voltak a játékosok reakciói. Van, aki ezzel tökéletesen meg van elégedve. (És van, aki leordította egy másik ember fejét, hogy a Therizinosaurus nem illik a játékba, ne akarjon therizinot.) Míg olyan is van, aki fel van háborodva ezen a „semmin”.
Tény és való, hogy ha meglenne a játék, rongyosra játszanám. Ellenben jelenlegi formájában én számomra, szerintem nem éri meg megvenni. Nem a játékosokat akarom ekézni, tökéletesen megértem őket. Új és „jó” őslényes parképítős játék jelenleg nincs. Ám a JWE sem „jó”. Csak azért tűnik annak, mert nincs „modern” konkurenciája jelenleg. Ahogy haladnak a játék bővítésével, javításával, fejlesztésével… fel kell kötniük a gatyájukat, mert a Prehistoric Kingdom (amit leszóltak) jövő nyár végén jó esélyjel fogja lesöpörni őket a palettáról, ha addig a játékosok nem teszik ezt meg. 


Prehistoric Kingdom
Akkor nyergeljünk is át a PK-ra. Utóbbi három DevLog-ból ismét csak kis összesítőt írnék:
  • Early Access 50 fajt (khm... Pachyrhinosaurus és Edmontosaurus fajok, mint altskin khm) tartalmazó listája módosult. Deinonychust lecserélték Utahraptorra. Deino később lesz a játékhoz adva.
  • Továbbra is dolgoznak a terraformális rendszer tökéletesítésén, és ahogy áll a széna, lehetőségünk lesz barlangokat is létrehozni.
  • Jelenleg demoban lévő épületek, mint a keltető/óvoda vagy a garázs modellje is le lesz cserélve.
  • Lesz mágnes vasút itt is. Mondjuk nem csoda, itt eleve sokszorosa a beépíthető terület, mint a „riválisánál”. Elvben a PK alapból úgy készül, hogy a látogatók nem csak statisztikai adatok és díszletek. Így a vonatról is képesek látni az állatokat.
  • Azért a PK is suttyomban oda csapott a JWE-nek. Megemlítik, hogy a látogatónak kellenek padok. Az ilyen alapvető dolgok megemlítése… 


  • Kezdetben a látogatókat három csoportra osztották. Izgalomkereső (vagy kalandvágyó?) paleorajongó (mi paleo szubkultúrának mondanánk) és mainstream. Ugye JPOG-ban hasonló van, csak ott van még egy csoport. Ezt a fejlesztők elvetették. Jelenleg úgy áll, hogy a látogatóknak vannak preferált állatcsoportjaik. Pl. aki a Ceratopsiákat kedveli, az a Triceratopsoknak jobban fog örülni. Készítők gondoltak rá, ki lesz balanszolva eme rendszer, hogy a szakosodott parkok (pl. csak ősemlősök) ne legyenek büntetve azzal, hogy dínó kedvelők tömegei elégedetlenkednek.
  • Elvben lesz jelentősége az elhelyezett térképeknek és vásárolható térképeknek. Ezekkel céltudatosabbak a látogatók és katasztrófa esetén is jobbak az esélyeik.
  • PK-ból se maradnak ki a hibridek. Mármint a jobb „látvány” miatt különböző növények jellegzetességeit van, hogy keverik.
  • Ismét kaptunk pár új zenét a játékból. A „Tantrum-o-saurus rex” naaagyon olyan, mintha a JPOG zene lenne…
  • Meg lehet köszönni az awesombroknak (nem), csökkentették a tollas dínók/skinek számát. T. rex és Allosaurus is átdolgozásra került.
Csak koncepció

  • Mivel eltolták a megjelenést, így jobb animációkat alkothatnak. Fognak pislogni az állatok.
  • Dolgoznak olyan kerítésépítési rendszeren, mi lehetővé teszi az ívelt kerítések minél könnyebb létrehozását.
  • Lehetőségünk lesz pl. zászlók mintázatát megváltoztatni. Feliratokat szerkeszteni stb.. Megváltoztathatjuk az épületek (bizonyos részeinek) színét. Más játékokhoz képest egész szabad keze lesz a játékosnak.
  • Különböző klímájú területek időjárása szezonálisan is el fog térni.
  • Demóban is tapasztalhattuk, hogy víz és energia nem a semmiből jön. Ezek előállításához a játékosnak többféle módszere is lesz. Melyek használatát célszerű átgondolni a környezeti tényezőknek megfelelően. Pl. szélturbinák leállnak, ha nagy vihar van, hogy ne roncsolódjanak. Ekkor viszont nem termelnek.
  • Áram- és vízvezetékek föld alatt fognak futni. Ezeket a játék automatikusan rendezi, de aki szeretné, az saját maga is megteheti ezt.

Személy szerint nem tudom, hogy a PK tényleg képes-e megvalósítani a kitűzött céljait. Ha igen, akkor Game Over a JWE-nek, ha addig nem kaparják össze magukat. Azt viszont látni, hogy a PK-t mind a The Isle, mind a Saurian támogatja.


Tollatlan tollas T. rex
Ííígen. Mint kiderült az új Saurian T. rex tollas. Ám a játékon belül nem lesznek tollai, de tollas. X-Y játéktechnikai dolog miatt nem rakják rá azt a minimális tollazatot. Oké… tehát tollas.


Mesozoica
Eddig is tragikomikum volt, de most már főleg. Max Wood faképnél hagyta a csapatott és lenyúlt 30 000 dollárt. A programozást eddig is külsős cég végezte. Elvileg van annyi még a kasszájukban, hogy ezt finanszírozzák, de pl. aki sok skint csinált a játékhoz (és van szerződése), annak nem tudnak fizetni. Vagy ez, vagy az.
Fejlesztőkből maradt pár ember még próbálja valahogy menteni a menthetőt, ám jól láthatóan a játék haláltusáját vívja. Nagyon sokáig ekéztem a játékot, de most már inkább sajnálom őket.



Források:

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik az amit a Pk-val terveznek.Én is láttam a JWE-hez ezeket a fanmade állatokat és nekem nagyon tetszik az,hogy például a troodon tollasnak csinálták meg ,de ez,hogy a Therizino nem illik bele az egy nagy hülyeség,mivel a Worldben amikor Hoskins elmondja a terveiet a dínókkal a raptoros kéz leharapós jelenet előtt,ott a monitoron van egy stegoceratops,ami egy hibrid lett volna és egy Therizino szerű hibridet is...

    https://goo.gl/images/BvE7JS

    És az említett jurassic park fan csoportban óva intettek tőletek,hogy idézem:-Jajj, ezeknek azt se hidd el amit kérdeznek...sajnos volt hozzájuk szerencsém....de csak netes trollok, semmi több...
    - Látom más is szereti a Fika Rt.-t...
    Erre jött egy ember,aki mostanra már vagy kilépett vagy kidobták:
    - Miért lennének trollok? Az egyik taggal egyébként írkálni is szoktam.
    -Mert azok, nem véletlenül hullott szét a csapatuk, egymást se bìrták elviselni, és a mostani hirtelen összeállásuk sem fog sokáig tartani...
    Egyébként szó szerint le "f@sz"-ozzák azokat a tudósokat, akik már 40 éve kutatnak, és minden tudományos alap nélküli fantazmagóriákat találnak ki a blogjukon, mindezt olyan arrogáns stìlusban, ami hányingerkeltő. Ha pedig nem értel velük egyet, akkor csapatosan széttrollkodják az oldalad. Tehát semmi érvelés, csak támadás....szóval mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy jobb ha elkerüli őket.
    -Jack Hornerről még egy versike is született anno. Nekem se kedvencem, de idáig sose süllyednék le. Konkrétan annyi volt a lényege, hogy "Jack Horner egy f@sz? Hogy miért? Mert egy f@sz!". Az egyik podcastjükben meg ott ordították a másikra a "Jurassic World" előzetesének idézőjeles elemzésekor, hogy "Kussolj már!". A személyes sztorimat meg inkább már nem említem. Szóval gyönyörű mákvirág az összes.
    -Igen én is erre a versikére gondoltam...Bár én kedvelem az öreget, de ha nem kedvelném akkor se érteném, hogy ez a pár buzgómócsing, a netről, és ne adj isten még könyvekből szedett információikkal, és az eszeveszett hülyeségeikkel amiket kitalálnak hozzá,miért hiszik, hogy jobban tudják a dolgokat, mint egy valódi kutató...

    Ezek után neveztek még titeket:Netes buzgó mócsingoknak.
    Remélem ezzel nem tettem semmi rosszat,de gondoltam jobb ha tudjátok.
    egyébként a csoport alapítója egy Marvel univerzum szerűségbe képzeli el a Jp ás JW franchise-t.
    És egy fiatalember pedig borzalmas Paint hibrideket rajzol a tagok óhajára,gondoltam,hogy alacsony a szinvonal...na de ennyire?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv!
      Tudunk erről az "ocsmánykodásról". Még az nap megkaptuk az infót, mit ír rólunk a hátunk mögött. Mostanra már lezártuk eme témát. Nem is foglalkoznánk az illetővel, ha nem köpködne állandóan.
      Szerintem nem ismer más szakembert csak Jack Hornert. Arról meg nem tehetünk, hogy a többi szakember is amúgy idiótának nézi és kezeli. Ha ezt nem is fejtik ki nyíltan és nem is vulgárisan teszik, de érezhető. Annó egy általam is ismert ember beszélt eme awesombroval és a drága awesombro azt se tudta mi a Tetrapod Zoology. Jó pár éve volt vele vitám, arról hogy eget verő marhaság az ő dínós klónozós biodiverzitás növelős petíciója. Csak velem ált le vitatkozni, két másik nálam akkor témában sokkal jártasabb embernek kommentjeire nem is reagált, mintha nem is lettek volna.
      Továbbá a blog kezdetektől elég komoly fejlődésen ment át. Podcastben volt szó erről. Az illetékes valószínűleg még mindig bulvármédiából szedi az őslénytani híreket, míg mi pár esetben akár közvetlen forrásból is értesülünk.
      Nem ecsetelném tovább. Tudunk róla, de köszönjünk, hogy megosztottad velünk. Hm, azért leírom: Discordra várunk mindenkit. Lehet beszékézni retardált szabályok nélkül. (Pl. filmes bakik megosztásának tilalma meg ilyenek.)

      Törlés
    2. Szerintem érthető ha valakinek nem tetszik megfogalmazott hangnem néhány paleontológusokal szemben bár ez a szerzők kisebb részére volt jellemző rájuk is régebben, a versike és az említett podcastnek szerintem nem kellett volna kikerülnie még blog létünkre se, viszont ha elméleteket gyártottunk mindig feltüntettük és feltételes módban beszéltünk róla és valamilyen alapja mindig volt az elméletnek. A nagyobb cikkek sok alapos utánajárás után szoktak megszületni.

      Törlés
    3. Bencus... discord :p
      A sztori nem csak ennyi eme illetőről. De nem igazán akarunk vele, ezzel foglalkozni már. Unalmas. Az illető mentalitása, hozzáállása nem változott több mint tíz év alatt. Blog pedig pár év alatt is elég nagy változásokon ment át. Erről ennyit.

      Törlés