2015. március 31., kedd

DinoStorm

Vadnyugat, futurisztikus fegyverek és technológiák, dínók. Ez lenne a DinoStorm. Egy böngészős MMORPG, bár nálam se Tűzlompos, se Chrome, nem hogy Explorer nem volt hajlandó futtatni. Így telepített változatot került kipróbálásra.
Maga a játék rendelkezik potenciállal, ám ezt eltékozolja. Grafika és animációk rendjén vannak, bár a látótávolság szerintem túl rövid. Event szerű küldetések is jók. (MMO szótár cikk végén) Kifejezetten tetszik, mikor 10-15 játékos verődik össze bármiféle megbeszélés nélkül és kíséri a karavánt. Ekkor az egész út egy folytonos csata. Party vagy raid formáció nélkül zajlik, ugyan azaz egy küldetés, jutalmazás pedig teljesítmény alapján jár. Aki felvette a küldetést, de el is ment, kihúzta magát a munkából, na annak fityisz jár.


És ennyi lenne a pozitívum. Jöjjön hát a fekete leves.

Mikrotranzaukció és a szándékosan lassított fejlődés. 10-es szint után nagyon lelassul a fejlődés. Révén a fegyver chipet és dinonk implantátumát is külön kell fejleszteni a fegyvertől és állattól. Fejlesztéshez nem csak pénz, hanem különböző dolgok is kellenek. Ezeket viszont mobok dobják, vagyis a játék fárasztóan sok farmolást igényel. Viszont bankunk kapacitása véges, plusz helyet prémiumért lehet venni. Prémium fizetőeszközt pedig valós pénzért lehet szerezni, nagy ritkán kap a játékos kevéskét ingyé’.
DinoVille területet leszámítva mindenhol mehet a pvp. Ész nélküli mészárlás se ritka, mikor magas szintű genkeli a kis szintűeket. Persze naponta kapunk "fame" pontokat miből vehetünk x ideig tartó védelmet, így nem tudnak más játékosok megtámadni. Fame pontokat játékon belüli aktivitásért kapunk. Tehát őskockák előnyben. A különböző zónák se túl változatosak. Összesen négy zóna van és a kezdő terület. Ez piszok kevés, no meg unalmasak, én az egyikbe el se jutottam, feladtam a játékot... persze levegőben ott van, hogy lesz még több terület. Valamikor.
Más téren is hasonló a helyzet. Három féle fegyverünk lehet, ennyi az össz. (Bár ahogy fejlődnek, úgy kinézetük is változik.) Coelophysis, Centrosaurus, Carnotaurus, Brachiosaurus, Parasaurolophus, Pachycephalosaurus no meg Tyrannosaurus mi a játékban szerepel és megülhető. Hátasainkat szó szerint mutáljuk, mivel a fejlesztésükhöz szükséges dolgok közt DNS is szerepel. Ahogy szintet lépnek, erősebbek, nagyobbak és... mindenhova csontkinövéseket kapnak. Tollat ne is keressetek. Rajtuk kívül vadon van még Smilodon, Entelodon és Brontops. (Ez utóbbi ma már Megacerops néven leledzik.) Igen zöld színben is. Mint dekoráció vannak halak kifogva, Pterosaurusok, meg 2D óriás százlábúak. A hátas jószágainkat nem pénzért vásároljuk, neeeem. Bizonyos típusú és mennyiségű drágakőbe kerülnek. Vagyis így is szűkös batyunk és bankunk slotjait még szűkösebbek lesznek.
Se aréna se BG, csak world PvP. Dungeonok nem hogy raidek lennének, fenét, semmi PvE tartalom. A küldetések is hamar ismétlődnek, unalmassá válnak. Hátas dínonként és fegyverenként 2 képességet kapunk. Vagyis csak 4+1 képesség van az actionbarron, az ötödik egy önheal képesség. Felszerelés és hátas fejlesztés mellet nincs semmi talent rendszer, vagy más alap MMO fejlődési forma. Ez jó is lehetne, ha valami jóval lenne megoldva. De nem, az agyatlan ázsiai MMO farmolási módszer van.
Alapkoncepció nem rossz, de amit kapunk az... nudli. Természetesen idővel remélem lesz MMORPG tartalma.

A másik, ami miatt lehet lesz, aki letépi a fejem... a magyar játékos fanboy hordalék. Mert ez az.
Amikor a 14 éves elküldi anyába a 12 évest és még kis pisisnek is nevezi. No meg az átlag életkor. Valaki megkérdezte a magyar chaten ki hány éves. Talán egy 17-es volt. A többi ennél kevesebb. Én jóval 20 fölött be se mertem írni. Félelmetes volt a sok habzó szájú tízen éves, ahogy anyázzák egymást.
Igazából ez volt mi főleg elriasztott az egésztől. Ekkora vérpist és vérpanni gyűjtő játékot sose láttam még. - Bár az is lehet, hogy rossz időpontban játszottam. Mikor ők uralják a chatet.

Játék honlapja: http://dinostorm.com/

Vagy sárga vagy ilyen cuki színű volt a hátasom… me’ ezt adta a gép…



Szótár aki nem értené az MMO nyelvezetet:
Event – Valami esemény. Legyen az valami előre programozott csata vagy karácsonyi ünep.
Party – Kis létszámú csoport, általában 5 fős.
Raid – Előbbinél nagyobb csoport, akár 40 fős is lehet, MMO függően.
Mob – Lényegében minden nem játékos karakter. (Mobok dobják, vagyis megölt mobtól lehet elvenni. Pl.)
Farmolás – Bizonyos dolgok hosszabb ideig való gyűjtögetése.
Genkelés - Másik játékos megölése újra éledése után folytonosan.
PvP – Játékos vs. Játékos. World PvP pedig, hogy a játék világában zajlik.
PvE – Játékos nem játékos karakterek ellen. Leginkább Instance orientáltságot jelenti.
Instance – Szabadon bejárható játéktértől elzárt, leginkább csoportban meglátogatható terület.
Dungeon – Partyk méretére szabott kis Insta.
Raid Insta – Raidek számára. Ez utóbbit simán Instának is nevezik.
Bank – Konkrétan tárgymegőrző.
Slot – Egy egységnyi hely.
BG – Battleground, külön PvP helyszín eme célra.
Heal – Gyógyítás, önheal azaz öngyógyítás.
Actionbar – Felület ahova használható képességek kerülnek.
Talent – Amolyan fejlődési rendszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése