2013. március 12., kedd

A T.rex igazi arca

A T.rex igazi arca

9 megjegyzés:

  1. Ezt a doksit csak egy szóval tudom jellemezni..........BORZALMAS!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. A dinoszauruszok csatájában és a Megaragadozókban állítják a legtöbb hülyeséget, de azokban legalább a CGI jó.

    VálaszTörlés
  3. A Góbi-sivatag ázsiában van.Akkor hogy találtak T-rex maradványt ott?Akkor az Tarbosaurus vagy valami más nagyobb Tyrannosauridae volt???

    VálaszTörlés
  4. Tarbosaurus, engem is nagyon idegesített, bár lehet hogy csak szinkronhiba. Észak-Amerikában volt a Rex az úr, A góbi-sivatagban a Tarbosaurus volt a Zsarnok, Kínában pedig a Zhuchengtyrannus, ez körülbelül akkora volt mint a Tarbosaurus. http://teratophoneus.deviantart.com/art/Tyrannosauridae-322332721

    VálaszTörlés
  5. Akár a tyrannosauridae szót fordíthatták T-rex-re és ezáltal keveredhetett össze a Tyrannosaurus-bataar(hivatalosabban:Tarbosaurus)az Észak-Amerikai Tyrannosaurussal.Ezek egyébként nagyon közeli rokonok voltak,egyes feltételezések szerint a Tarbosaurusok átvándoroltak Ázsiából Amerikába(Hiszen ekkor még a két földrészt nem választotta el a Bering-szoros.Azonban valószínűbbnek tartják azt, hogy egy közös ősük volt amely mind a 2 földrészen csúcsragadozóvá valt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a vándorlós teória a valószínűbb. Kínában megtalálták a Sinoceratops, ami a centrosaurus rokona volt, ami ázsiában nem őshonos. Észak- Amerikában a ceratopsiák hatalmasra nőttek, de Ázsiában sok fajuk kistermetű maraadt (Protoceratops), egyes amcsi fajok a Bering szoroson átkelve visszatértek Ázsiába. Így a Sinoceratops is. Szerintem a Tarbosaurus egy Ázsiában kialakult faj, míg a Rex Amerikában alakult ki a Daspletosaurusból, majd egyes T.rexek a ceratopsi és hadrosauria csordákat követve visszatértek Ázsiába és belőlük lettek a Zhuchengtyrannusok. A Zhuchengtyrannusból még csak 1 példány van, ezért nem tudhatjuk biztosra, hogy akkora volt mint egy Tarbosaurus, vagy (ha t.rexek az ősei) nagyobb is volt náluk, akkora mint a Tyrannosaurus rex (melynek legnagyobb példányai 15 méteresek voltak, ráadásul hímek, tehát megdőlt az a baromság hogy a nőstények voltak a nagyobbak, lásd MOR008-as és UCMP137538-as példányok)

      Törlés
  6. Tudomásom szerint nem tudni, hogy a nőstények vagy a hímek voltak a nagyobbak, mivel csak egyetlen példánynál tudták megállapítani a nemet a B-rex-nél.

    VálaszTörlés
  7. A Zhuchengtyrannus Magnus meg ha jól tudom még a T.Rex előtt fejlődött ki így inkább ő mehetett át Amerikába mint fordítva de egyenlőre róla nagyon keveset tudni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van, a Zhuchengtyrannusból az egyetlen meglévő lelet 70 millió éves .Ha (a 70 millió év) igaz akkor, a T-rex (68 millió éve) később fejlődött ki a Zhuchengtyrannusnál.

      Törlés