2018. augusztus 25., szombat

Discord szerver - Kreatív Biológia Csoport



Megalkottunk egy Discord szervert, vagy csoportot. E csoportra vonatkozó infók és szabályok alább, ám előbb imvól a meghívó. Szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődik az őslények iránt, spekulatív biológia iránt, ezekhez kapcsolódó művészet iránt. Nem vetjük meg a különböző témába vágó játékokat, filmeket, könyveket stb.-ket. Nem véletlenül Kreatív Biológia Csoport a neve. A természet elég kreatív.



Discord?

Már létezik pár éve, ettől függetlenül én is mikor belefutottam (Prehistric Kingdom révén) nem tudtam mi ez. Lényegében Skype + TS3. Szerverekre meghívás révén lehet feljutni. Itt több channel/csatorna/topik is lehet, ahova lehet írni, de olyan is van, ahova fel lehet lépni és élőszóban lehet beszélgetni, mint TS3-on. E mellet saját barátlista és annak révén külön csoportos beszélgetés is megtalálható. Alapvetően a gamer társadalomnak találták ki, de mások is használják.
Indítható és használható böngészőből, de le is tölthető asztali alkalmazásnak.

Mi ez és miért?

A szerver/csoport a okból lett megalkotva, hogy sima kommentelgetésen felül, aktívabban is tudjanak a szerkesztők és az olvasók kommunikálni. Tapasztaltuk, hogy a követőink tábora színes és eléggé kreatív. Ezen felül tapasztaltuk, hogy sok ember ráérez a discordra és átszoknak rá skype és facebook média felületről.
Ezen felül, mi mint szerkesztők gyakran beszélgetünk olyan dolgokról, mik nem kerülnek megemlítésre podcastben, sem cikkben. E infók pedig az olvasóinknak igazi nyalánkság lehet.

Kreatív Biológia Csoportba kik jöhetnek?

Bárki. Azért kellene némi témakőr megjelölés, nem? Jelenleg két blog közös discordja: Primeval Online – Őslénytani Blog és a Kriptozoológia – Az állatvilág rejtélyes oldala blogoké.
Szívesen látjuk az olvasóinkat, de még új érdeklődőket is. A discord szerveren nem csak őslénytanról és kriptozoológiáról lehet társalogni. Persze ezek reális nem fanboy keretek közt vannak. Ami kriptozoológia esetén furcsa lehet, de nem nehéz összehozni. Aki követi a Primeval Onlinet, azt tudja, hogy a spekulatív biológia sem ismeretlen terep számunk. Sőt használata kötelező, ha az őslényekről korrekt képet szeretnénk alkotni.
Foglalkozunk filmekkel, játékokkal és miegymás dolgokkal is, amik a témához kapcsolódnak. Nagyon képmutató dolog, mikor úgy akarják beállítani, hogy az őslénytan és pl. a számítógépes játékipar két külön dolog. Pedig nagyon jól összeegyeztethetőek. Lássátok: Saurian, Prehistoric Kingdom. És természetesen ma élő élőlényekről is lehet társalogni. Mai élőlények is rengeteg érdekességet tartogatnak.
Érdekelnek a valódi őslények? De nem veted meg az őslényes játékokat? Szereted a dínós filmeket? Szoktál rajzolni, festeni a témában? Akkor üdvözlet!


Persze fektessünk le néhány szabályt…

Voltak múltban problémák, így sajnos elég méretes a szabályzat, ez megtalálható a szerveren. Belépés után olvassátok el és le kell írni, hogy elfogadtátok-e a betoppanóban. Ha ez megvan, egy moderátor vagy adminisztrátor adja meg a kezdő rangot.

 

 

1 megjegyzés:

  1. Amennyiben elavult, jobb oldali menüsorban van az aktuális. Lejárat nélküli a meghívó, de valami miatt időnként lejár... ha valaki ilyet észlel, kérem jelezze.

    VálaszTörlés